ГоловнаПолітика

Російські війська блокують 10 прикордонних частин у Криму, - Держприкордонслужба

Поромну переправу "Крим" знову заблоковано

Озброєні російські військові блокують 10 об'єктів української прикордонної служби в Криму, повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Застава в Масандрі
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Застава в Масандрі

"Станом на 6 березня 10 об'єктів Держприкордонслужби блокуються збройними військовослужбовцями Росії", - сказано в повідомленні.

Близько 50 озброєних осіб і місцевих екстремістів заблокували і контролюють адмінбудівлю Азово-Чорноморського регіонального управління.

До 50 озброєних чоловіків у спеціальній екіпіровці постійно перебувають у Сімферопольському прикордонному загоні та відділі прикордонної служби "Керч", Керченському і Севастопольському загонах морської охорони. Група з близько 100 озброєних російських військових блокує поромну переправу "Крим".

Під постійним контролем також відділ прикордонної служби "Сімферополь" і аеропорт Сімферополя.

Крім того, вночі зазнали атаки відділ прикордонної служби "Євпаторія" та мобільна прикордонна застава "Масандра".

Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS

Військові кораблі російського флоту блокують Керченську протоку та Севастопольську бухту.

У прес-службі також наголосили, що українські прикордонники здивовані заявами посадових осіб Російської Федерації про те, що військовослужбовці ЧФ РФ перебувають у місцях постійної дислокації підрозділів і що люди у військовій формі в АРК до російської армії не мають стосунку, а фотографії військової техніки з російськими номерами на території автономії вважають провокацією.

Про захоплення військової частини в Масандрі повідомили також у спільноті "Євромайдан SOS" у "Фейсбуці".

"Сьогодні вночі в Масандрі (о 04:30 ранку) військову частину на вул. Мухіна, заблокували російські війська, висунули ультиматум, вимагали скласти зброю і присягнути на вірність РФ. Рано вранці вони пішли. Потім повернулися переодягнені в цивільне, із георгіївськими стрічками на рукавах. Із ними російські байкери, які вчора захоплювали морський порт Ялти", - наголошено в повідомленні.

Крім того, як повідомляє жінка, яка живе в цій частині, зараз військову частину блокують близько 40 осіб: "На переговорах сказали, що прийшли захищати військових від провокацій, але при цьому вимагають переходити на бік РФ".

Нагадаємо, за минулу добу українські прикордонники не пропустили в Україну з Росії 540 "туристів", яких підозрюють у заходах екстремістського характеру, зокрема в перевезенні зброї, боєприпасів та вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram