ГоловнаПолітика

Російські війська продовжують блокувати частини ВМС у Криму, - Міноборони

Корвет "Тернопіль" повністю відрізали від суші

Сьогодні частини і підрозділи Військово-Морських сил ЗСУ в Криму залишаються відрізаними від засобів існування, оскільки проросійськи налаштовані люди вимикають світло, воду, блокують входи і в'їзди у військові частини, повідомляє прес-служба Міноборони.

У Севастополі, біля однієї з військових частин родичі заблокованих в будівлі військовослужбовців намагалися передати їм продукти харчування та їжу.

"Проте "протестувальники", під прикриттям озброєних військових РФ не підпускали і прикро лаялися в бік жінок і дітей військовослужбовців, які принесли їжу і предмети особистої гігієни. Деяких людей вони не те, що не підпускали до воріт заблокованої будівлі, а й навіть побили", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, в телефонній розмові з мером Тернополя Сергієм Надалем капітан корвета ВМС ЗС України "Тернопіль" Максим Ємельяненко повідомив, що корабель повністю відрізали від суші. "Тобто, водні шляхи, якими раніше бойовому складу корвета могли доставляти, наприклад, продукти, відтепер заблокували невідомі озброєні люди", - пояснили в Міноборони.

Окрім того, як повідомляє "Керч. ФМ", сьогодні в Керчі до військової частини А0883, яка моніторить повітряний простір України, під'їхали дві вантажівки з російськими номерами (90 регіон), в кожній близько 20 військових у касках, деякі з них у масках. Російський спецназ вимагає від військових Керчі здати зброю. Українські військові захищають техніку, щоб її не пошкодили, а інформацію про ультиматум повідомили своєму керівництву в Севастополь.

О 15:00 до військової частини приїхало близько 20 представників партії "Русское единство". Вони вступають в суперечку на підвищених тонах з людьми, які підтримують українську армію. Ситуація напружена. Вантажна військова машина з російськими номерами розвернулася і поїхала в напрямку Керчі.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що люди у військовій формі без розпізнавальних знаків у Криму жодним чином не стосуються російської армії.

Зазначимо також, в Балаклаві перед воротами бригади морської охорони йде рукопашний бій. Близько 40 українських офіцерів-прикордонників підійшли до частини і намагаються увійти на її територію і відновити контроль над нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram