ГоловнаПолітика

МЗС РФ: Америці зраджує адекватне сприйняття дійсності

Росія у відповідь на введення санкцій зібралася відповісти асиметрично

МЗС РФ: Америці зраджує адекватне сприйняття дійсності
Фото: www.obozrevatel.com

МЗС Росії вважає, що американським політикам, які погрожують застосувати санкції проти РФ через ситуацію з Україною, "зраджує почуття адекватного сприйняття реального стану справ".

Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича у зв'язку із заявами офіційних осіб США про санкції проти Росії.

"Погрози "покарати" Росію за принципову лінію щодо врегулювання кризової ситуації в Україні пригнічують не тільки відсутністю елементарного знання історії в тих, хто захоплено розмірковує на цю тему. Гірше те, що цим американським політикам і державним діячам, схоже, зраджує почуття адекватного сприйняття реального стану справ у мінливому багатополярному світі XXI століття", - сказано в ньому.

"Нам погрожують "серйозними наслідками", оголосили про заморожування співпраці за військовою лінією, призупинення діалогу у формуванні нових рамок торговельно-інвестиційних зв'язків, про скасування запланованих раніше контактів на різних рівнях. Обіцяють нові заходи - навіть незважаючи на те, що збиток неминуче буде обопільним", - заявили в МЗС РФ.

"Отже, доведеться відповідати - і не обов'язково дзеркально. Як завжди в таких ситуаціях, спровокованих необдуманими і безвідповідальними діями Вашингтона, підкреслюємо: це - не наш вибір", - демонструє єзуїтство російський МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram