ГоловнаПолітика

Яценюк звинуватив Росію у зриві "мирної угоди" з Януковичем

Прем'єр вважає, що всі підписанти, крім Януковича, виконують угоду

Яценюк звинуватив Росію у зриві "мирної угоди" з Януковичем
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр Арсеній Яценюк вважає, що Росія, окрім інших, відповідальна за зрив виконання угоди між владою й опозицією від 21 лютого.

Про це він сказав на брифінгу.

Яценюк нагадав, що представник Росії, уповноважений з прав людини Росії Володимир Лукін, відмовився підписувати зазначену угоду.

"Нагадаю, першим базовим зобов'язанням було відновлення Конституції 2004 року... Але колишній президент Віктор Янукович публічно наступного дня відмовився підписувати цей закон і так вийшов із цієї угоди. Думаю, що це було пов'язано також із тим, що саме Російська Федерація відмовилася підписувати цю угоду", - сказав він.

На думку прем'єра, новий склад Кабінету Міністрів сформовано відповідно до зазначеної угоди, розпочато процес внесення змін до Конституції, робляться кроки для стабілізації ситуації в країні, Міністерство внутрішніх справ заявило про необхідність здачі нелегальної зброї.

Яценюк вважає, що всі підписанти угоди його виконують, крім Януковича, який із нього вийшов.

Нагадаємо, Росія не задоволена тим, що в Україні не виконують угоду про врегулювання кризи, підписану 21 лютого лідерами опозиції, Віктором Януковичем і представниками Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram