ГоловнаПолітика

ЦВК спробує заощадити 770 млн грн на президентських виборах

Вибори можуть подешевшати завдяки змінам до виборчого законодавства

ЦВК спробує заощадити 770 млн грн на президентських виборах
Фото: http://focus.ua

Центральна виборча комісія розраховує заощадити близько 770 млн гривень при проведенні виборів президента, які призначено на 25 травня.

Про це сказала член ЦВК Жанна Усенко-Чорна на засіданні комісії.

За її словами, ухвалені Верховною Радою зміни, зокрема скорочення повноважень окружних виборчих комісій, а також ухвалений за основу законопроект про внесення змін до закону про вибори президента, дозволяють заощадити гроші.

"Законом України про держбюджет на 2014 рік передбачені кошти в розмірі 1,965 млрд гривень на проведення виборів. Однак економія під час проведення президентських виборів може сягнути 770 млн гривень. Таким чином, вартість виборів фактично досягне вартості чергових виборів президента 2010 року", - зазначила вона.

За словами Усенко-Чорної, така економія буде здійснена за рахунок скорочення кількості членів дільничних виборчих комісій, яких пропонують скоротити з двох до однієї людини від кожного кандидата на посаду президента, і скорочення термінів повноважень окружних і дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, 24 лютого Верховна Рада внесла зміни до держбюджету, виділивши 1 965,5 млн гривень на проведення дострокових виборів президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram