ГоловнаПолітика

ГПУ просить суд скасувати референдум у Криму і призначення Аксьонова

Аналогічний позов подала прокуратура Севастополя

ГПУ просить суд скасувати референдум у Криму і призначення Аксьонова
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура пред'явила до Окружного адмінсуду Києва позов про скасування низки рішень, ухвалених Верховною Радою Криму.

"Зокрема, це рішення про висловлення недовіри Раді міністрів Криму та припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів АР Крим, а також про організацію та проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань вдосконалення статусу і повноважень автономії", - повідомляє прес-служба ГПУ.

Проведеною перевіркою встановлено, що зазначені акти ухвалені в порушення вимог ст.ст. 2, 19, 136, 137 Конституції України, ст. 37 Конституції АР Крим, п. 21 ч. 2 ст. 9 закону України "Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим" та ст. 7 закону України "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим".

Крім цього, позов про визнання протиправними та скасування ухвалених органами місцевого самоврядування рішень, які містять ознаки посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пред'явлено також прокуратурою Севастополя.

Нагадаємо, 1 березня Генеральна прокуратура назвала незаконними рішення про проведення референдумів в Криму та Донецьку.

Як відомо, 27 лютого в Криму ухвалили рішення про проведення референдуму щодо розширення повноважень автономії 25 травня. Пізніше його перенесли на 30 березня. Також в Донецьку прийняли рішення про проведення референдуму щодо майбутнього Донбасу, без жодної конкретики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram