ГоловнаПолітика

Штаб ВМС у Севастополі відмовився переходити на бік кримських сепаратистів

Офіцери прогнали адмірала-перебіжчика, який з'явився з російськими військовими

Офіцери Штабу командування Військово-Морських сил Збройних сил України відмовилися перейти на бік кримських сепаратистів.

Про це повідомляє сайт Міноборони.

Зазначають, що вранці в понеділок на територію Штабу командування Військово-Морських сил Збройних сил України в Севастополі за підтримки збройних російських військовослужбовців проникла група з близько 50 радикально налаштованих осіб, які привели зі собою контр-адмірала Дениса Березовського, щоб примусити офіцерський склад виголосити "військову присягу на вірність кримському народу".

О 10:00 у приміщенні штабу відбулися загальні збори особового складу командування.

"Присутні на зборах зустріли оплесками виступ виконувача обов'язків командувача Військово-Морських сил Збройних сил України контр-адмірала Сергія Гайдука, який підтвердив рішучість особового складу не піддаватися на провокації, не допускати захоплення зброї, чітко виконувати завдання, визначені законами та іншими нормативно-правовими актами Україна, стійко і мужньо переносити труднощі в ситуації, що склалася", - сказано в повідомленні.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Зазначають, що учасники зборів відмовилися слухати контр-адмірала Березовського, якого вчора рішенням виконувача обов'язків міністра оборони України усунено від виконання обов'язків командувача Військово-Морських сил Збройних сил України за нездатність організувати управління військами в екстремальних умовах.

"Після вжиття відповідних заходів українським військовослужбовцям удалося змусити радикалів покинути територію штабу. Командування ВМС ЗС України продовжує працювати у штатному режимі, здійснюючи керівництво підлеглими військами і силами", - сказано в повідомленні.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Нагадаємо, в неділю в.о. головнокомандувача ВМСУ Денис Березовський заявив про перехід на бік "кримського уряду". У Києві проти нього порушили кримінальну справу за держзраду, усунули з посади і призначили наступником адмірала Сергія Гайдука.

Гайдука вранці в понеділок намагалися не пустити на робоче місце у штабі в Севастополі представники так званої самооборони Криму за підтримки російських військових.

Під час протистояння постраждав журналіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram