ГоловнаПолітика

Міноборони спростувало повідомлення, що солдати покидають військові частини в Криму

Російські ЗМІ супроводжують вторгнення пропагандою

Міноборони спростувало повідомлення, що солдати покидають військові частини в Криму
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони України офіційно заявляє, що інформація декотрих іноземних ЗМІ, що українські військовослужбовці покидають свої військові частини на території Криму, не відповідає дійсності і є провокацією.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Також абсолютно не відповідає дійсності поширена інформація з приводу масового звільнення військовослужбовців Збройних сил України із військової служби", - сказано в повідомленні.

Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття, розуміючи всю відповідальність за свої сім'ї та мирних громадян, зазначає Міноборони.

"Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних сил України виконувати відмовляються. Зокрема, військовослужбовці Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна заявили про вірність військовій присязі і відмовилися здати зброю на вимогу озброєних осіб, які захопили аеродром "Бельбек" під Севастополем. Сьогодні вранці, 2 березня, на території бригади було урочисто піднято Державний прапор України, а військовослужбовці заявили, що залишаються вірними присязі на вірність українському народові", - сказано в повідомленні.

Також наголошують, що, незважаючи на спроби озброєних осіб установити контроль над Академією Військово-Морських сил імені Нахімова, особовий склад вищого військового навчального закладу заявив, що не здасть зброю і не допустить озброєних осіб на територію академії.

Акцентовано, що території військових частин Збройних сил України перебувають під контролем українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram