ГоловнаПолітика

Аваков: до Криму "послали" емісарів, які пропонували російські паспорти

Усі військові частини Криму перебувають у режимі підвищеної боєготовності

Аваков: до Криму "послали" емісарів, які пропонували російські паспорти

В.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в усі частини внутрішніх військ МВС у Криму надійшли пропозиції прийняти російське громадянство.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"По всій території Криму в частини внутрішніх військ прибувають емісари і військові чини Російської Федерації з пропозицією прийняти російське громадянство і негайно отримати російські паспорти. Спрямовано це на вищий і середній офіцерський склад військ. У всіх випадках звернень (5 звернень у 5 частинах) емісари були "послані", - заявив Аваков.

Окрім того, за його даними, у всі військові з'єднання внутрішніх військ прибули групи військових РФ і заявили, що вони прибули охороняти військові частини "від екстремістів".

"Попросилися ночувати і мати доступ до води, туалету і т.ін. на території частини, оскільки "були поспіхом скеровані і не мають нормальних "умов". Були "послані" назад. Російським військовим було заявлено, що українські військові частини не потребують їхнього "захисту від екстремістів". Російські військові попереджені, що в разі несанкціонованого проникнення на територію військової частини російських військових застосовуватиметься бойова зброя відповідно до статуту караульної служби", - додав голова МВС.

За словами Авакова, усі військові частини Криму другу добу перебувають у режимі підвищеної боєготовності.

"Враховуючи провокації до конфлікту, в тому числі інформаційні - заявляю: внутрішні війська України в Криму перебувають у режимі повної бойової готовності, але, наголошую, повністю орієнтовані на недопущення військового конфлікту із застосуванням бойової зброї. У разі нападу на українських військових усю відповідальність за наслідки такого провокативного кроку нестиме сторона нападу", - зазначив він.

"На території Криму немає сил регулярної української армії чи МВС, що "загрожують громадянам Російської Федерації" або "російськомовному населенню". Як немає жодних загонів Самооборони Майдану, що нібито прибули з Києва. Вся дестабілізація в Криму має джерело і натхненників, які перебувають у Росії", - підсумував Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram