ГоловнаПолітика

Турчинов видав указ про незаконність обрання Аксьонова "прем'єром" Криму

В.о. президента запропонував ВР Криму скасувати рішення про призначення

Турчинов видав указ про незаконність обрання Аксьонова "прем'єром" Криму
Фото: EPA/UPG

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов видав указ про незаконність обрання Сергія Аксьонова головою Ради Міністрів Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляють на офіційному сайті в.о. голови держави.

В указі зазначають, що Верховна Рада АРК 27 лютого своїм рішенням №1656-6/14 призначила на посаду голови Ради Міністрів Автономної Республіки Крим Аксьонова.

"Це призначення здійснено з порушенням частини четвертої статті 136 Конституції України, частини першої статті 37 Конституції Криму, затвердженої Законом України від 23 грудня 1998 року №350-ХІV, пункту 21 частини другої статті 9 Закону України "Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим", статті 7 Закону України "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, Турчинов постановив довести до відома громадян України, державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових і службових осіб, що рішення Верховної Ради АРК від 27 лютого про призначення Аксьонова прем'єром Криму ухвалено з порушенням Конституції та законів України.

Також він запропонував Верховній Раді Криму скасувати це рішення від 27 лютого про призначення Аксьонова.

До скасування Верховною Радою Криму свого рішення про призначення Аксьонова Турчинов доручив уряду, іншим органам виконавчої влади не вважати Аксьонова представником Ради Міністрів Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram