ГоловнаПолітика

Держдума закликала Путіна вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму

А також захистити населення Криму від "свавілля і насильства"

Держдума закликала Путіна вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму
Фото: obozrevatel.com

Рада Держдуми Росії ухвалила звернення до президента РФ із закликом вжити заходів щодо стабілізації ситуації в Криму.

Про це заявив спікер Держдуми Сергій Наришкін, пише РИА "Новости".

"Сьогодні Рада Державної Думи ухвалила два документи - це заява Ради ДД від імені депутатів ДД, в якій міститься глибоке занепокоєння щодо того, яким чином розвивається суспільно-політична ситуація в Україні, занепокоєння щодо ескалації політичної кризи в Україні", - розповів Наришкін журналістам.

Другим документом, за його словами, стало звернення до президента Росії Володимира Путіна, у якому депутати закликають президента "вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму і використати всі доступні можливості для захисту населення Криму від свавілля і насильства".

"Сьогодні ми з тривогою сприйняли інформацію про спроби проникнення різних озброєних груп на різні об'єкти, зокрема про спроби захопити Міністерство внутрішніх справ Криму, зрозуміло, що це робиться з метою дестабілізувати роботу місцевих органів влади, дестабілізувати в цілому суспільно-політичну ситуацію в Криму", - зазначив спікер нижньої палати.

Раніше Міністерство закордонних справ РФ висловило стурбованість останнім розвитком подій в Криму і повідомило про спробу захоплення будівлі МВС, в результаті якої є постраждалі.

Нагадаємо, псевдопрем'єр Криму Сергій Аксьонов тимчасово перепідпорядкував собі МВС, МНС і флот і звернувся по допомогу до Володимира Путіна.

В Адміністрації президента РФ пообіцяли не залишити це звернненя без уваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram