ГоловнаПолітика

За референдум і відставку уряду Криму голосували відсутні депутати, - ЗМІ

Реально голосувало 40-41 депутат, але у спікера були 64 картки-дублікати

За референдум і відставку уряду Криму голосували відсутні депутати, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Рішення про референдум щодо статусу Криму і відставку уряду автономії, що ухвалили у захопленій будівлі Верховної Ради АРК — сфальсифіковано і це стало відомо ще під час засідання.

Як повідомляє ZN.UА, в залі перебувало 53 депутати, однак деякі з них залишили засідання, в тому числі - депутат від "Русского единства" Сергій Шувайников і Яніна Павленко.

При розгляді питання про відставку Могильова і призначення Аксьонова розпалився скандал і умовна група депутата Олександра Мельника - а це понад 10 осіб - не брала участі в голосуванні, пише видання.

Однак серед "тих, хто проголосували" раптом виявилися і їхні прізвища, і прізвища депутатів, які взагалі не прийшли на засідання.

Це віце-прем'єр Ольга Удовіна, голова Білогірської РДА Олег Русецький, відомий бізнесмен Микола Сумуліді, який того дня заявив в ефірі, що ВР Криму не відвідує, вже три місяці.

Але керівник управління інформаційно-аналітичної роботи О.Сульнікова повідомила, що за референдум проголосували 61 депутат з 64, за відставку Могильова - 51 з 64.

"Реально голосували 40-41 депутат. Але у Константинова (спікера - ред.) на руках були 64 картки-дублікати. Ось вони ними і голосували, хоча 12 карток було на руках у іншого депутата", - розповів виданню депутат ВР Криму.

Нагадаємо, 27 лютого депутати ВР Криму проголосували і за відставку уряду Анатолія Могильова - 55 голосами з 64.

Новим псевдопрем'єром Криму обрали лідера партії "Русского единства" Сергія Аксьонова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram