ГоловнаПолітика

Німеччина, Польща і Франція готові допомогти Яценюкові в реформах

Глави МЗС трьох країн виступили за територіальну цілісність країни

Німеччина, Польща і Франція готові допомогти Яценюкові в реформах
Фабиус, Сикорский и Штайнмайер
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, Польщі Радослав Сікорський та Франції Лоран Фабіус підтримують новий Кабінет Міністрів у проведенні необхідних реформ в Україні.

Про це йдеться в їх спільній заяві, опублікованій у п'ятницю.

"Ми взяли до відома формування перехідного уряду в Україні, який підтримала широка більшість в українському парламенті. Перехідний уряд повинен буде стикнутися з величезними проблемами, щоб в підсумку покращити рівень життя людей в Україні, що може бути досягнуто тільки шляхом проведення перехідних і модернізаційних реформ, включаючи боротьбу з корупцією і повагу демократичних цінностей", - йдеться в спільній заяві.

Зазначається, що всі три країни готові надавати Україні допомогу.

Також сказано, що Німеччина, Польща і Франція висловлюють впевненість, що політична стабільність і проведення реформ в Україні вимагає широкого консенсусу всіх політичних гравців.

Крім того, наголошується, що в умовах існуючої різноманітності в українському суспільстві на сході і заході України необхідно дотримуватися законних прав меншин, особливо в мовних проблемах.

Крім цього сказано, що ситуація, в якій опинилася Україна, може вирішитися за умови, що всі політичні сили об'єднаються, і слідуватимуть спільному порядку денному.

"Ми глибоко стурбовані з приводу напруги в Криму. Повинно бути зроблено все, щоб зменшити напругу і сприяти розвитку мирних переговорів між відповідними сторонами", - стверджується в повідомленні.

У зв'язку з цим у повідомленні підтверджується, що всі три країни підтримують суверенітет і територіальну цілісність країни.

Німеччина, Польща і Франція звертаються до всіх сторін в Україні утриматися від дій, які можуть ускладнити ситуацію.

Нагадаємо, Штайнмайєр, Сікорський і Фабіус виступили посередниками в підписанні угоди про врегулювання політичної кризи в Україні між владою і опозицією 21 лютого.

Екс-президент Віктор Янукович досі наполягає на виконанні угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram