ГоловнаПолітика

Швейцарія заблокувала рахунки Януковича та його соратників (список)

Усього в списку фігурують 20 осіб

Швейцарія заблокувала рахунки Януковича та його соратників (список)
Фото: EPA/UPG

Влада Швейцарії заморозила банківські рахунки екс-президента України Віктора Януковича і його соратників, разом з екс-прем'єром Миколою Азаровим і екс-головою Адміністрації президента Андрієм Клюєвим.

Про це йдеться у розпорядженні швейцарського фінансового регулятора FINMA, інформує РИА Новости.

Усього у списку фігурують 20 осіб, зокрема: колишній віце-прем'єр країни Сергій Арбузов, колишній міністр охорони здоров'я країни Раїса Богатирьова, екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін, мер Харкова Геннадій Кернес, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, а також екс-міністр юстиції Олена Лукаш і колишній голова МВС Віталій Захарченко. Санкції також торкнулися рахунків колишнього міністра фінансів Юрія Колобова та екс-міністра інфраструктури Володимира Козака.

Як наголошено в тексті документа, блокування рахунків набуло чинності 28 лютого 2014 року і триватиме до 27 лютого 2017 року.

Раніше повідомляли, що влада Швейцарії почала розслідування за підозрою в можливій причетності Януковича і членів його сім'ї до відмивання грошей. У приміщеннях компанії, яка, ймовірно, належить сину Януковича, Олександрові, в четвер провели обшуки.

Нагадаємо, в п'ятницю на прес-конференції в Ростові-на-Дону Янукович проігнорував питання про розслідування його фінансової діяльності з боку Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram