ГоловнаПолітика

Янукович розповів, чому утік з України

Екс-президент запевняє, що просто їхав до Харкова

Янукович розповів, чому утік з України
Фото: LB.ua

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що не втікав із країни, а був змушений забезпечити собі безпеку через загрози життю.

Про це він заявив на прес-конференції в Ростові-на-Дону.

"Я з Києва переїхав до міста Харкова. Коли я ще був у Харкові, у мене стріляли з автоматичної зброї. Машина, яка мене прикривала, була з усіх сторін обстріляна. Я нікуди не втікав, ми їхали в Харків, щоб зустрітися з активом регіонів. Ми дійсно приїхали туди пізно вночі, тому що змушені були це зробити. Коли ми приїхали до Харкова, із самого ранку 22 числа СБУ почала отримувати інформацію про те, що до Харкова починають прибувати радикально налаштовані групи. Це не страх був, страху не було ніякого. Це були умови безпеки, яких потрібно було дотримати", - заявив Янукович.

З ним нібито були Володимир Рибак і Сергій Клюєв.

"Я прийняв рішення, зі мною був голова ВР Рибак і був голова АП Клюєв. Я їх попросив, щоб вони їхали в Донецьк і зібрали актив, провели з ним роботу", - зазначив він.

"А сам вирішив їхати в Луганськ. Ми вилетіли двома вертольотами, військові диспетчери повідомили: якщо ми не звернемо.... Попередили: якщо ми збираємося перелітати до Росії, повідомили, що піднімуть вертольоти, винищувачі. І було прийнято рішення посадити їх у Донецьку. Із цього почався фактично мій рух Україною. Я пересувався автодорогами, пізно ввечері ми приїхали до Криму. Мої наміри були зруйновані, мені подзвонили рідні, що моїх рідних, навіть мого онука внесли до списку людей, яких потрібно люструвати", - заявив Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram