ГоловнаПолітика

Міліція порушила справу проти координатора "Правого сектору" в Західній Україні

Олександр Музичко дозволив собі застосувати силу до прокурора

Міліція порушила справу проти координатора "Правого сектору" в Західній Україні
Александр Музычко
Фото: vse.rv.ua

Слідчі Рівненського міськвідділення УМВС у Рівненській області розпочали кримінальне провадження у зв'язку з умисним заподіянням працівникові прокуратури побоїв координатором громадського руху "Правий сектор" у Західній Україні Олександром Музичком.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначають, що 27 лютого у приміщення прокуратури Рівненського району прибула група громадян на чолі з Музичком. Він брутально погрожував працівникові прокуратури і застосовував до нього грубу фізичну силу.

У діях Музичка вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України - умисне заподіяння побоїв працівникові правоохоронного органу (карають обмеженням волі на термін до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін).

При цьому в повідомленні ГПУ наголошено, що за погрози застосування насильства до співробітників прокуратури жорстко каратимуть.

"Силове протистояння скінчилося, і суспільство отримало прокуратуру народної довіри - Закон має бути одним для всіх... Таким незаконним проявам даватиметься відповідна правова оцінка. На порушення закону Генеральна прокуратура жорстко реагуватиме, незважаючи на те, хто їх скоїв", - зазначають у Генпрокуратурі.

Раніше в Інтернеті з'явилося відео спілкування Музичка з прокурором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram