ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба: військовослужбовці ЧФ РФ блокують прикордонників у Севастополі

На висотах навколо загону морської охорони розташувалися снайпери

Військовослужбовці Чорноморського флоту Росії блокують Севастопольський загін морської охорони Державної прикордонної служби України

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

"Уранці 28 лютого відбулася спроба блокування Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Близько 30 озброєних людей, які не назвалися, на чотирьох автомобілях прибули до Севастопольського загону морської охорони. Прикордонник ідентифікували цих осіб як військовослужбовців 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Вони розташувалися перед КПП загону й оточили всі підступи. На висотах навколо загону розташувалися снайпери", - сказано в повідомленні.

Згодом до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців капітан першого рангу Олександр Толмачов. Він заявив, що вимоги блокувальників полягають у тому, щоб ніхто не покидав частину. Вони нібито виконують вимоги постанови "Ради Безпеки Криму" - не допустити захоплення зброї екстремістами. Після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження.

Також уранці ракетний катер ЧФ РФ "Івановець" зупинився за 5 кабельтових від берега на рейді Балаклавської бухти, нібито через поломку двигуна.

Ракетний катер ЧФ РФ «Івановець»
Фото: http://dpsu.gov.ua
Ракетний катер ЧФ РФ «Івановець»

Окрім цього, Державна прикордонна служба України інформує, що сьогодні під час охорони державного кордону постом технічного спостереження був відстежено переліт із Керченської напрямку на висоті до 1 кілометра більш ніж 10 російських військових вертольотів в Україну. На аеродромі "Кача" було оформлено три вертольоти, щодо яких була подана відповідна заявка ЧФ РФ. Інші вертольоти, які перетнули державний кордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram