ГоловнаПолітика

Рибак: Партії регіонів необхідно переглянути склад та ідеологію

Екс-спікер не претендує бути партійним лідером

Рибак: Партії регіонів необхідно переглянути склад та ідеологію
Фото: Макс Левин

Колишній спікер Верховної Ради, нині позафракційний нардеп Володимир Рибак вважає, що Партії регіонів необхідно переглянути свій склад та ідеологію.

"Відповідальність за те, що трапилося в Україні, лягла не лише на президента, силові структури, а й на партію... Для того, щоб партія очистилася, потрібен щонайменше рік. Нам треба переглянути свої лави, свою ідеологію, спираючись на думку людей", - зазначив Рибак в інтерв'ю виданню "Фокус" і додав, що ПР зробила багато помилок, які треба виправляти.

При цьому Рибак упевнений, що ПР відродиться, і підтримка виборців у південно-східній Україні залишиться, хоча наразі вона значно зменшилася. Проте, чи буде ребрендинг партії, колишній "регіонал" відповісти не зміг. Він вважає, що зараз яскравого лідера в ПР немає.

"Головний момент, на який ми повинні звернути увагу - це децентралізація управління і фінансових потоків в державі. Також - європейська інтеграція, від якої ми відійшли, а без європейських стандартів жити неможливо", - зазначив він.

Рибак також не вважає себе претендентом на роль лідера ПР і додає, що може виступити, певніше, у ролі консультанта.

Нагадаємо, 22 лютого Рибак подав у відставку з поста спікера. У парламент він пройшов за квотою Партії регіонів, проте після обрання призначення спікером залишив фракцію ПР.

Як відомо, Партія регіонів готується до проведення з'їзду 1 березня, на якому висунуть кандидата в президенти. Щодо цього в партії обговорюють три кандидатури - Сергій Тігіпко, Олександр Єфремов і Нестор Шуфрич. З них Сергій Тігіпко - найбільш імовірна кандидатура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram