ГоловнаПолітика

Турчинов призначив екстрене засідання РНБО

У зв'язку із ситуацією в Криму

Турчинов призначив екстрене засідання РНБО
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради, виконувач обов'язків голови держави Олександр Турчинов призначив на 11:00 засідання Ради національної безпеки і оборони у зв'язку із ситуацією в Криму.

"На 11:00 я призначив засідання Ради національної безпеки і оборони", - заявив Турчинов на засіданні Верховної Ради в п'ятницю, 28 лютого.

"На жаль, незважаючи на наші звернення і заяви, до ескалації цього конфлікту безпосередньо причетні військові Збройних сил Росії, які, незважаючи на попередження української сторони, зі зброєю пересуваються Кримом у напрямках, яких не узгоджено з українською стороною", - сказав Турчинов.

"Сьогодні вночі терористи з автоматичною зброєю, за оцінками наших спецслужб - це професійні військові, спробували взяти під контроль аеропорти Криму", - сказав він.

Нагадаємо, вранці 27 лютого в Сімферополі невідомі захопили парламент і уряд автономії, підняли на будівлях російські прапори. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "теракт".

Депутати ВР Криму призначили на 25 травня проведення референдуму про статус Криму, а також відправили у відставку уряд автономії, очолюваний Анатолієм Могильовим.

Новим прем'єром Криму обрали лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

Постійним представником президента в АРК став Сергій Куніцин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram