ГоловнаПолітика

Референдум у Криму неможливий згідно із законом, - голова Ради суддів

В Україні немає закону про місцеві референдуми

Референдум у Криму неможливий згідно із законом, - голова Ради суддів

Будь-які рішення в Автономній Республіці Крим, які суперечать Конституції України, будуть нелегітимними.

Так ситуацію на півострові прокоментував голова Ради суддів України Василь Онопенко, повідомляє ТСН.

Він нагадав, що зараз є тільки один закон про референдум - всеукраїнський. Тому для окремих територій ініціювати його не можуть.

"У нас сьогодні немає закону про місцеві референдуми, тому й провести місцевий референдум буде протизаконно", - заявив керівник Ради суддів.

Повноваження Автономної Республіки Крим також визначено в Конституції України. Самостійно їх розширити не можна, а тільки через зміну Конституції.

"Повноваження АРК чітко визначено в Конституції України. Тому якщо є така потреба, то нехай, згідно з відповідним порядком, звертаються до ВР, а вона буде розглядати це питання", - зазначив Онопенко.

Нагадаємо, вранці 27 лютого в Сімферополі невідомі захопили парламент і уряд автономії, підняли на будівлях російські прапори. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "теракт".

Депутати ВР Криму призначили на 25 травня проведення референдуму про статус Криму, а також відправили у відставку уряд автономії, очолюваний Анатолієм Могильовим.

Новим прем'єром Криму обрали лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова. А Сергій Куніцин став постійним представником президента в АРК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram