ГоловнаПолітика

Новий кримський прем'єр заявив, що підкорятиметься Януковичу

Сергій Аксьонов готовий виконувати розпорядження Віктора Януковича

Новий кримський прем'єр заявив, що підкорятиметься Януковичу
Фото: crimea.comments.ua

Сергій Аксьонов, якого Верховна Рада Криму 27 лютого призначила главою уряду, повідомив, що вважає легітимним президентом країни Віктора Януковича і має намір йому підкорятися.

Про це він заявив журналістам, повідомляє РИА "Новости".

"Ми вважаємо легітимним президентом Віктора Федоровича Януковича і будемо виконувати його розпорядження", - сказав Аксьонов.

Раніше російські ЗМІ поширили заяву Віктора Януковича, в якій він назвав себе законним президентом України і попросив владу Росії забезпечити йому захист.

27 лютого Верховна Рада Криму відправила у відставку уряд автономної республіки і призначила головою Ради Міністрів лідера партії "Російська єдність" Сергія Аксьонова.

В.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив Сергія Куніцина постійним представником президента в АРК.

Як повідомляли, вранці 27 лютого в Сімферополі невідомі захопили парламент і уряд автономії та встановили на будівлях російські прапори. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "теракт".

Близько півтисячі людей з прапорами Росії та Криму біля парламенту вимагали призначити референдум про державну приналежність автономної республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram