ГоловнаПолітика

Кримські татари просять Туреччину про захист

Парламент Криму ухвалив рішення про референдум і розпустив уряд

Представники кримськотатарської діаспори Туреччини почали масово звертатися до уряду своєї країни з закликом забезпечити безпеку кримських татар, що мешкають в Криму.

Одна з провідних організацій кримськотатарської діаспори Туреччини - Федерація кримських товариств (KIDF) виступила із заявою, в якій наголошується, що внутрішні і зовнішні сили прагнуть розділити Україну.

"Ми хочемо, щоб всі знали, що при здійсненні нових несправедливих дій проти наших співвітчизників, об'єднаються всі представники і організації кримських татар Туреччини...", - йдеться в заяві, повідомляють

15 минут.

"Сили, які хочуть розділити Україну і приєднати Крим до Російської Федерації, мають знати, що безпеці життя і майна наших співвітчизників, які мешкають у себе на батьківщині в Криму, не можна завдавати шкоди за допомогою різних несправедливих і неналежних дій. Жодна сила не зможе створити нашим співвітчизникам, які є основними жителями Криму, нове 18 травня", - підкреслюється в заяві.

KIDF закликала уряд і парламент Туреччини, а також представників турецьких політичних партій негайно висловити свою стурбованість цим питанням. "Ми, Федерація кримських товариств, хочемо запевнити, що ми уважно стежимо за розвитком подій і в потрібний час, в потрібному місці ми продемонструємо нашу демократичну реакцію", - йдеться у підсумку.

Нагадаємо, сьогодні вночі будівлі Верховної Ради і Ради міністрів Криму захопили озброєні люди без опізнавальних знаків. Над будівлями вивісили прапори Росії.

Пізніше депутати ВР Криму, які зібралися на сесійне засідання в будівлі парламенту автономії, проголосували за проведення референдуму про статус Криму 25 травня 2014 року, а також за відставку уряду Анатолія Могильова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram