ГоловнаПолітика

Службу зовнішньої розвідки України очолив Віктор Гвоздь

У 2008-2010 рр. він очолював Головне управління розвідки Міноборони

Службу зовнішньої розвідки України очолив Віктор Гвоздь
Виктор Гвоздь

Новим главою Служби зовнішньої розвідки України призначено Віктора Гвоздя.

Про це йдеться у відповідному наказі в.о. президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова від 27 лютого, опублікованому на сайті в.о. президента.

"Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю: призначити Гвоздя Віктора Івановича головою Служби зовнішньої розвідки України", - йдеться в тексті указу.

Нагадаємо, 26 лютого Турчинов звільнив керівництво СБУ і зовнішньої розвідки і призначив заступником голови Служби безпеки України Андрія Левуса.

Довідка. Віктор Гвоздь є кандидатом військових наук, заслуженим юристом України. Володіє 5 мовами. З 1977 по 2010 рік - служба в ЗС, участь у миротворчих операціях у складі військ ООН на території колишньої Югославії, військовий аташе України в Хорватії та Боснії і Герцеговині, член делегації України в СБ ООН, керівник військової розвідки України.

З 2008 по 2010 рр. очолював Головне управління розвідки Міністерства оборони України. До призначення на посаду він був начальником Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram