ГоловнаПолітика

Спікер кримського парламенту перебуває в захопленому будинку, - Могильов

Не відкидають проведення засідання

Спікер кримського парламенту перебуває в захопленому будинку, - Могильов
Владимир Константинов
Фото: www.rada.crimea.ua

Голова Верховної Ради Криму Володимир Костянтинов і більшість членів президії перебувають у будівлі парламенту.

Про це заявив прем'єр Криму Анатолій Могильов, повідомляє сайт «Крым.Комментарии».

За його інформацією, членів президії скликав Костянтинов для того, щоб обговорити ситуацію, що склалася, і прийняти рішення.

"Люди, які захопили будівлю, пропустили їх туди, пообіцяли безпеку. Я так думаю, вони будуть обговорювати ситуацію, яка склалася, зокрема і проведення сесії. Спікер усередині і практично всі члени президії", - сказав він.

Могильов також додав, що Крим - парламентська республіка, всі рішення повинен приймати парламент, однак будь-яке рішення слід ухвалювати відповідно до рішень Верховної Ради України.

За його інформацією, будівлю парламенту, як і Радміну, захопили близько 50 осіб. Наразі зв'язку із членами президії немає.

На питання, чи плануються штурм будівель, Могильов відповів, що сподівається тільки на переговори.

Нагадаємо, вранці стало відомо про захоплення невідомими двох адміністративних будівель у Криму - Ради міністрів і Верховної Ради, на яких згодом підняли російський прапор. Кримські загарбники оголосили себе "самообороною російськомовних громадян" і відмовляються йти на переговори і висувати які-небудь вимоги, оскільки, за їхніми словами, не уповноважені на це.

За словами екс-спікера Криму Сергій Куніцина, у захопленні брали участь 120 професійно підготовлених і добре озброєних людей.

У Сімферополі за тривогою піднято внутрішні війська і весь склад міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram