ГоловнаПолітика

СБУ закрила справу колишнього заступника Генштабу Кабаненка

Віце-адмірал натякнув, що замовником його переслідування є Росія

СБУ закрила справу колишнього заступника Генштабу Кабаненка
Фото: Макс Левин

СБУ 24 лютого закрила кримінальну справу проти колишнього першого заступника начальника Генштабу Збройних сил, віце-адмірала Ігоря Кабаненка.

Про це він повідомив LB.ua.

Кабаненка відновили в праві обіймати державні посади.

Він вважає, що справа проти нього була замовною, і зазначає, що його "цькування" почалося після успішного проведення військової операції, коли припинили роботу іноземного шпигунського устаткування поблизу Севастополя.

"СБУ в цій спецоперації використовувало інструментарій та підходи зразка 1937 року (фальсифікації, залякування, шантаж, погрози). Сфальсифіковано інформацію про те, що я нібито маю п'ять квартир (моральний компонент) і збирав секретні матеріали (шпигунський компонент). Для дискредитації розгорнуто широку інформаційну кампанію", - заявив Кабаненко.

За його словами, за ним вели зовнішнє спостереження, прослуховували телефонні переговори, чинили "шалений тиск" на нього особисто і на сім'ю.

"Представники Служби впливали не тільки на мене, а й на інших посадових осіб Генштабу", - заявив Кабаненко.

"Я служив і служу народу України! Готовий і надалі реалізовувати свої знання і досвід для того, щоб втілювати кращі світові стандарти в систему національної безпеки", - підсумував він.

Нагадаємо, в грудні 2013 року Кабаненка звільнили з лав Збройних сил України з обмеженням у пенсії і забороною просування у державній службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram