ГоловнаПолітика

У Росії заперечують зв'язок раптової перевірки армії з подіями в Україні

"Ми не пов'язуємо цих речей", - заявив Сергій Шойгу

У Росії заперечують зв'язок раптової перевірки армії з подіями в Україні

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що раптова перевірка російських Збройних сил ніяк не пов'язана з подіями в Україні.

Про це він сказав журналістам, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Відповідаючи на запитання, як перевірка військ Західного військового округу пов'язана з українськими подіями, Шойгу наголосив: "Узагалі-то, ніяк". "Ми не пов'язуємо цих речей", - додав він.

"Ці навчання відбуватимуться зокрема й біля кордонів Росії з іншими державами, - продовжив Шойгу. - У їх число може потрапити й Україна".

При цьому міністр зазначив, що якщо таку перевірку боєготовності російських військ будуть проводити біля кордонів Фінляндії, це заледве чи зацікавить когось і якось обіграють у пресі.

За словами міністра, всього до перевірки залучено 110 тис. військовослужбовців різних видів родів військ та органів військового управління.

"Буде залучено 90 літаків, понад 110 вертольотів, до 880 танків, понад 1200 одиниць військової техніки, до 80 кораблів і суден", - уточнив голова військового відомства.

Основне завдання перевірки, зазначив він, - відпрацювання міжвидової взаємодії на різних театрах військових дій. Міністр зазначив, що протягом перевірки "вперше на одному з полігонів Міноборони буде проведено масову висадку вертолітного десанту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram