ГоловнаПолітика

Фюле: українська влада має бути представницькою політично і географічно

Правосуддя має бути справедливим і без помсти, вважає єврокомісар

Фюле: українська влада має бути представницькою політично і географічно
Фото: www.dw.de

Єврокомісія розраховує, що нова українська влада буде представницькою як політично, так і географічно.

Про це заявив сьогодні єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле, виступаючи перед депутатами Європарламенту на пленарній сесії в Страсбурзі, інформує ІТАР-ТАРС.

"Необхідно з повагою ставитися до регіональної, культурної та лінгвістичної різноманітності держави... Важливо, щоб нова українська влада була представницької як політично, так і географічно", - сказав він.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", Фюле також закликав до проведення справедливого розслідування подій в Україні відповідно до Європейської конвенції з прав людини.

"Тих, хто порушив основні права, мусять притягнути до відповідальності. Правосуддя має бути справедливим і без помсти, у повній відповідності з Європейською конвенцією з прав людини та прецедентним правом Європейського суду з прав людини", - зазначив єврокомісар.

У зв'язку з цим він запевнив у готовності надати допомогу. "Такі питання, як розслідування масового насильства, проведення судової реформи і реформи міліції, мають залікувати рани останніх днів, місяців і років, і вести країну вперед. Ми готові, якщо буде відповідний запит, допомога в тісній співпраці з нашими міжнародними партнерами", - констатував він.

Фюле назвав "великою відповідальністю нового українського уряду, як тимчасового, так і постійного, провести в країні зміни, за які боролися люди". "Це також покладає велику відповідальність на Європейський Союз надати нашу підтримку і надати досвід для того, щоб ці зміни були стійкими", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram