ГоловнаПолітика

Спікер кримського парламенту: АРК не виходитиме зі складу України

Володимир Костянтинов заявив, що такі заяви - провокація "макіївських"

Спікер кримського парламенту: АРК не виходитиме зі складу України
Владимир Константинов
Фото: www.rada.crimea.ua

Голова Верховної Ради АРК Володимир Костянтинов назвав недостовірною поширену деякими ЗМІ інформацію про те, що сьогодні на позачерговому пленарному засіданні парламенту автономії заплановано ухвалити радикальні рішення, аж до виходу Криму зі складу України.

"У кримському парламенті не порушують питання про вихід Криму зі складу України. Це провокація з метою дискредитувати Верховну Раду автономії, позбавити її легітимності. На жаль, ця провокація організована і підтримана макіївською командою в кримському уряді, яка заради збереження влади готова пожертвувати суспільно-політичною стабільністю на півострові. Для них це чужа земля! Кримчани! Земляки! Крим - наш спільний дім! Мир у домі - в наших руках! Не піддавайтеся на провокації! У сформованій ситуації зберігайте спокій і виваженість у своїх вчинках", - наводять на сайті кримського парламенту слова Володимира Константинова.

Там само оприлюднено заяву президії Верховної Ради АРК.

"У Криму чекають на якнайшвидше розв'язання політичної кризи в Україні, що підриває економічну безпеку держави... Перенесення політичних процесів із вулиць і площ у стіни Верховної Ради України є важливим. Але не менш важливо, щоб парламентарії діяли строго в рамках нинішнього правового поля, не переходячи тієї межі, за якою легітимність ухвалених ними рішень може бути поставлена під сумнів. Змушені констатувати, що наразі їм це вдається не повною мірою", - сказано в ньому.

Особливу тривогу президії викликають випадки тиску, залякування і шантажу, яких зазнають деякі народні депутати та члени їхніх сімей.

Наголошують, що влада автономії робить усе необхідне для збереження в Криму політичної та економічної стабільності, міжнаціональної злагоди, недопущення проявів насильства та екстремізму на півострові.

Нагадаємо, 20 лютого Костянтинов у Москві заявив про можливість виходу Криму зі складу України. "Можливо. Якщо країна розвалиться. Усе до цього і йде", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram