ГоловнаПолітика

Руслана відмовилася входити в Кабмін

Співачка не відповідає критеріям Майдану

Руслана відмовилася входити в Кабмін
Фото: Макс Левин

Українська артистка й активний діяч Руслана (Лижичко) відмовилася від посади в новому уряді.

Про це вона написала у своїй "Фейсбуці".

"Шановні співвітчизники, шановні народні депутати. Я вчора абсолютно недвозначно оголосила, що не планую брати участь в уряді. Критерії для кандидатур, які повинні б узяти участь у роботі уряду, були сформовані Колом народної довіри Майдану.

Там є і мій підпис. Я не відповідаю цим критеріям і вже багато разів заявляла про те, що не маю планів іти в політику", - зазначила Руслана.

"Я залишаюся волонтером Майдану. А Майдан залишає за собою право контролю за формуванням органів влади та інших законодавчих актів згідно із 5 статтею Конституції", - додала вона.

Нагадаємо, раніше активісти Майдану з "Кола народної довіри" висунули вимоги до кандидатів на посади в уряді.

Серед вимог цього об'єднання є заборона на входження в новий Кабмін учасникам списку ста найбагатших людей України та керівникам органів виконавчої влади або працівникам Адміністрації президента, що займали ці посади з початку 2010 року.

Серед інших вимог - досвід роботи в галузі щонайменше 7 років, окрім МВС, СБУ, Міноборони, досвід роботи на керівних посадах мінімум 5 років, непричетність до порушень прав людини і відсутність інформації про корупційну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram