ГоловнаПолітика

У Росії спростували прискорену видачу паспортів у Криму

"Ми потребуємо робочих рук наших українських братів", - додав Леонід Слуцький

У Росії спростували прискорену видачу паспортів у Криму

Голова комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький спростував повідомлення українських ЗМІ про пришвидшену видачу російських паспортів мешканцям Криму.

"Кримські колеги видали бажане за дійсне. Це питання занадто тонкої матерії, що вимагає і особливого опрацювання, і спеціального рішення керівництва країни", - цитує його слова РИА Новости.

Водночас Слуцький наголосив, що заходи захисту російськомовного населення України розроблять найближчим часом. "Слід розуміти, що ми не кинемо в умовах цієї цивілізаційної сутички наших братів в Україні і понад мільйон наших співвітчизників, які опиняються у скрутному становищі через різкий прийдешній колапс російськомовного простору", - підсумував він.

Коментуючи ініціативу депутата Іллі Дроздова, який вніс на розгляд палати законопроект про спрощений порядок отримання громадянства РФ українцями російської національності, Слуцький сказав, що цей документ вартий уваги. "Ми потребуємо робочих рук наших українських братів, їхнього приїзду в Росію", - зазначив він, додавши, що до таких процесів не можна підходити необдумано.

Слуцький зараз перебуває з візитом у Криму. Він прибув туди 24 лютого у складі делегації з чотирьох депутатів Держдуми РФ, щоб обговорити останні події в Україні (де протягом останніх кількох днів фактично змінилася влада).

Інформацію про те, що Росія розпочинає видавати свої паспорти мешканцям Криму за полегшеною процедурою раніше поширив сімферопольський журналіст Олег Крючков. З інших джерел її не підтверджено.

Зазначимо, що на початку 2000 років Росія масово видавала паспорти громадянам Абхазії та Південної Осетії, що в Грузії розцінювали як "поступову анексію". У момент загострення конфлікту між Тбілісі та Москвою російське громадянство жителів цих регіонів стало однією з підстав для введення російської армії на територію Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram