ГоловнаПолітика

Греція запропонувала провести конференцію з фінансової допомоги Україні

У ЄС шукають, як не допустити дефолту країни

Греція запропонувала провести конференцію з фінансової допомоги Україні

Головуюча в Європейському Союзі Греція пропонує провести міжнародну конференцію, присвячену вирішенню економічних проблем України, щоб уникнути дефолту держави.

Про це заявив віце-прем'єр, голова МЗС Греції Євангелос Венізелос після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи (Угорщина, Польща, Словаччина і Чехія) в Будапешті, повідомляє ИТАР-ТАСС. Текст його заяви поширила прес-служба грецького МЗС.

"Пріоритетом (грецького головування) є - і це моя особиста пропозиція, яка у стадії розробки в рамках європейських інституцій, і я це говорю неофіційно, - організація міжнародної конференції з економічної та фінансової проблематики України, щоб уникнути будь-якої можливості неконтрольованого банкрутства", - уточнив Венізелос.

"Банкрутство для України означало б істотну деградацію (ситуації) в країні. Абсолютно важливо і життєво необхідно зберегти не тільки згуртованість на національному та регіональному рівні, а й саму державність України", - наголосив віце-прем'єр.

Нагадаємо, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у понеділок заявив, що державна скарбниця України розікрадена і країна доведена до банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram