ГоловнаПолітика

Медведєв: легітимність декотрих органів влади в Україні сумнівна

"Якщо вважати урядом людей у масках, то нам із ним буде складно"

Медведєв: легітимність декотрих органів влади в Україні сумнівна

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що легітимність цілої низки органів влади в Україні викликає великі сумніви.

"Чесно кажучи, сьогодні там спілкуватися нема з ким, легітимність цілої низки органів влади, які там функціонують, викликають великі сумніви", - сказав Медведєв журналістам, повідомляє РИА Новости.

"Деякі наші іноземні партнери вважають інакше. Не знаю, яку Конституцію вони читали, але це якась аберація свідомості, коли легітимним називають те, що за своєю суттю є результатом збройного заколоту", - додав Медведєв.

Водночас, за словами Медведєва, Україна залишається для Росії важливим партнером. "Ми готові обговорювати будь-які теми, але головне - розуміти, із ким їх обговорювати, - сказав Медведєв. - Якщо вважати урядом людей в масках, то цілком ймовірно, нам із таким урядом буде працювати складно".

Нагадаємо, Євросоюз визнав рішення Верховної Ради про усунення від влади президента Віктора Януковича.

22 лютого, ґрунтуючись на публічній відмові Януковича від підписання законів, Верховна Рада винесла постанову "Про самоусунення президента від виконання конституційних повноважень" і призначила позачергові вибори на 25 травня. Цей сумнівний з погляду юриспруденції документ (така процедура законодавством не передбачена) підтримали 328 депутатів, включно з представниками Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram