ГоловнаПолітика

З'їзд у Харкові: всю владу на південному сході беруть місцеві ради

З'їзд прийняв резолюцію

До відновлення конституційного порядку в Україні і легітимізації органів центральної влади, всю владу на себе беруть органи місцевого самоврядування.

Про це йде мова у резолюції харківського з'їзду депутатів від Партії регіонів місцевих рад південного сходу країни і Верховної Ради Криму, яку зачитав нардеп від ПР Вадим Колесніченко, а також вніс поправки губернатор Харківської області Михайло Добкін, повідомляє РБК-Україна.

У резолюції, зокрема, сказано: "Події останніх днів у Києві призвели до паралічу центральних органів влади та дестабілізації ситуації в країні. Незаконні збройні формування, незважаючи на закон про амністію, зброї не склали, продовжують захоплювати урядові будівлі. Рада працює в умовах терору. Рішення ВР, ухвалені в таких умовах, викликають сумніви щодо їх легітимності. До відновлення конституційного порядку, і роботи нардепів без шантажу, ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховної Ради Криму, Севастопольської міськрад , вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного порядку і прав громадян, їх безпеки на ввірених нам територіям. До відновлення конституційного порядку всю владу на себе беруть органи місцевого самоврядування".

Нагадаємо, сьогодні в Харкові відбувається З'їзд депутатів усіх рівнів південно-східних областей, міста Севастополя і АР Крим. Очікували, що на з'їзд прибуде Віктор Янукович, однак його так і не дочекались.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram