ГоловнаПолітика

Львів оголосив триденну жалобу за вбитими на Майдані

За словами Садового, в Києві загинули 13 мешканців Львова та області

Львів оголосив триденну жалобу за вбитими на Майдані
Фото: profsoyuz.kh.ua

Мер Львова Андрій Садовий оголосив у місті триденний траур (з п'ятниці по неділю) за вбитими в сутичках у Києві. За попередніми даними, загинули 13 мешканців Львова та області.

Про це йдеться в заяві Садового, розміщеній на його сторінці у "Фейсбуці".

Він розповів, що минулої ночі тисячі львів'ян патрулювали місто за 66 маршрутами - 2500 зареєстрованих добровольців Охорони Львова, зокрема 139 працівників міліції. За його даними, вночі спалено одне авто, 25 осіб надійшли до лікарні, 19 залишилися в лікарні.

"Керівництво частини внутрішніх військ 3002 запевнило мене, що воно з народом і надасть свої сили для додаткової охорони об'єктів життєзабезпечення міста в разі потреби. Віднині в автомобільних патрулях добровольців будуть брати участь працівники ДАІ для фіксації ДТП і т.д.", - заявив Садовий.

За його словами, юристи Львівської міськради розробляють законопроект, який передадуть депутатам Верховної Ради, про перепідпорядкування місцевої міліції з громадської безпеки та ДАІ органам місцевого самоврядування.

"Вони мають призначатися і бути підзвітними громадам міст. Це єдиний спосіб повернути зараз хоча б частину довіри людей до правоохоронних органів", - упевнений мер Львова.

Також Садовий розпорядився з 21 до 23 лютого заборонити продаж алкоголю з 18:00 до 10:00 ранку в кафе, ресторанах, МАФах, готелях. Окрім того, за його словами, "у зв'язку з поширенням чуток про можливе отруєння води повідомляю - проби беруть що 4 години, з водою все гаразд.

Нагадаємо, вчора в Україні було оголошено день жалоби за загиблими на Майдані, однак це не завадило відновити протистояння, результатом яких стали десятки жертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram