ГоловнаПолітика

Снайпери "Альфи" вже три тижні живуть у Кабміні, - джерело

О 8.45 група залишила територію будинку уряду й ще не поверталася

Група снайперів, помічених сьогодні серед бійців "Беркута" на Майдані й яка вела вогонь по протестувальниках, близько трьох тижнів розташовується на території Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на джерело в Кабміні.

"Групу з 10-12 осіб розмістили в двоповерховому приміщенні, що знаходиться у внутрішньому дворі Кабміну. Члени групи одягнені в однакову чорну уніформу, мають при собі снайперські гвинтівки, однотипні рюкзаки та захисні окуляри. Військових постійно супроводжували два джипи з тонованим склом - чорний "Мерседес-кубик" і сріблястий "Тойота Лендкрузер" (реєстраційний номер АА 6623 МА)", - повідомило джерело.

Фото: http://zn.ua

Джерело стверджує, що саме на цих машинах снайпери періодично виїжджали з території Кабміну в місто. Крім того, співрозмовник неодноразово бачив, як спецпризначенці вивантажували та завантажували в автомобілі снайперські гвинтівки, бронежилети й рюкзаки.

Фото: http://zn.ua

"20 лютого о 8:45 ранку вся група швидко покинула територію Кабміну й побігла у напрямку до клубу КМ. При собі спецпризначенці мали снайперські гвинтівки. Їх супроводжував позашляховик (марку розгледіти не встиг), який досі на території Кабміну не з'являвся", - сказав співрозмовник.

Як вдалося встановити, машину "Тойота Лендкрузер" з номерами АА 6623 МА неодноразово бачили припаркованою біля будівлі Управління "А" Центру спеціальних операцій Служби безпеки України, більш відомого під назвою спецпідрозділ "Альфа". Вона розташована в Києві в т. зв. "Поліцейському садку". У базі даних ДАІ цей номерний знак не значиться. Однак ZN.ua має фотографію цієї машини, яку зробили в травні 2013 року. Очевидно, автомобіль використовується кимось з керівників "Альфи", оскільки припаркований на місці, де мають право паркуватися співробітники управління, що обіймають керівні пости в цій структурі.

Фото: zn.ua

Як відомо, близько 9-ої ранку 20 лютого почався інтенсивний снайперський обстріл протестувальників на Майдані. Точна кількість загиблих не відома. Омбудсмен підтверджує 50 смертей. ВО "Свобода" говорить про 60. Майже всі вбиті кульовими пораненнями в голову, шию та груди.

Як стало відомо виданню, на озброєнні снайперів управління "А" перебувають далекобійні гвинтівки британського виробництва, що дозволяють вражати цілі на відстані до 2000 метрів. Першу партію такої зброї закупив тепер уже колишній начальник "А" СБУ генерал Бірсан. Про використання цієї зброї українськими спецпризначенцями говорить і журналіст Євген Лауер.

Водночас, СБУ заявляє, що бійці спецпідрозділу "Альфа" не були задіяні в четвер на Майдані Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram