ГоловнаПолітика

В Одесі пастор постраждав від нападу "тітушків"

Міліції вдалося стримати натиск озброєних битами бойовиків

В Одесі пастор постраждав від нападу "тітушків"
пастор Андрей Гамбург

Сьогодні, 19 лютого, в Одесі під час мирної акції «Досить стріляти!» від нападу так званих «тітушків» постраждав пастор Андрій Гамбург - настоятель лютеранського храму Апостола Павла, голова української групи «Примирення» та член міжнародної групи «Примирення церков і народів Європи».

Приблизно сотня молодчиків із так званих «загонів самооборони», що складаються з активістів організацій «Молодіжна єдність», «Слов'янська єдність» і «Громадянський альянс» (останні дві - це ультраправі), напали на «євромайданівців», які мітингували під облдержадміністрацією, пише primirenie.

«Коли вони почали бігти на мене, я повернувся до них обличчям і намагався дивитися у вічі кожному, хто замахувався на мене битою, - говорить пастор Гамбург. - Куртка була розстебнута і видніла пасторська сорочка. Осіб десять пробігли повз, потім один вдарив ногою, а я впав і мене почали бити ногами і битами. Потім підбіг майор міліції і витягнув мене звідти. Це були дуже молоді хлопці, що з ними буде далі, я уявити собі не можу».

Міліції вдалося стримати натиск озброєних битами бойовиків, ставши живим ланцюгом між ними і мітингувальниками.

Тоді розлючені «самооборонці» обернули свій гнів на співробітників ЗМІ.

Були побиті кореспонденти «П'ятого телеканалу», «Нового», «Нової Одеси» і «Комсомольської правди». Також бойовики знищили мотоцикл з українським прапором, що належить одному з «євромайданівців».

Нагадаємо, сьогодні вночі у сутичках на розі Великої Житомирської та Володимирської від рук "тітушків" постраждав журналіст видання "Український тиждень" Олександр Михельсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram