ГоловнаПолітика

ЄС запровадить завтра санкції проти українських чиновників

Наскільки серйозні обмеження вводити - про це Меркель порадиться з Олландом і Керрі

ЄС запровадить завтра санкції проти українських чиновників
Фото: Макс Левин

Завтра, 20 лютого, на позачерговій сесії міністрів закордонних справ ЄС буде розглянуто питання, які саме санкції Євросоюз застосує до українських чиновників.

Про це сьогодні на спільній прес-конференції з президентом Франції Франсуа Олландом у Парижі заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

У цьому питанні її підтримав французький президент. "Санкції обов'язково будуть - проти всіх осіб, які відповідальні за те, що вчора (18 лютого) відбувалося в Україні. Те, що відбувається - це абсолютно неприйнятно", - заявив Олланд.

Разом з тим, як стало відомо, в Парижі також перебуває держсекретар США Джон Керрі, з яким теж будуть проведені консультації на предмет того, які санкції вводити проти українських чиновників.

Нагадаємо, вчора, після того, як стало відомо про ескалації конфлікту в центрі Києва, Ангела Меркель намагалася додзвонитися Вікторові Януковичу, але президент України не підняв слухавки.

Сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр заявив, що ЄС може заблокувати банківські рахунки Януковича і заборонити йому в'їзд.

Також стало відомо, що візові санкції до українських чиновників застосували США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram