ГоловнаПолітика

МВС порушило майже 40 справ із приводу заворушень в Україні

Затримано 58 осіб

МВС порушило майже 40 справ із приводу заворушень в Україні

Слідчі органів внутрішніх справ зареєстрували майже 40 кримінальних справ, пов'язаних із масовими заворушеннями в Україні.

Про це повідомляє в середу прес-служба МВС.

"Слідчі порушили майже 40 кримінальних справ, пов'язаних з масовими заворушеннями. Це стосується і столиці, і регіонів", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті міністерства.

"До правоохоронних органів доправлено 77 осіб, 58 із них уже затримано. Зараз вирішують питання про затримання ще 10 осіб, які вчинили кримінальні злочини", - зазначили в МВС України.

"На жаль, маємо 24 людини, які загинули під час сутичок. 10 із них - правоохоронці, 14 - цивільні особи. Деякі з них мають вогнепальні поранення, переважно це сліпі поранення. Можна стверджувати про те, що вони вчинені з переробленої вогнепальної зброї. Можливо, постріли були в натовпі. Міліція встановлює обставини вчинення кримінальних правопорушень і з'ясовує, хто до них причетний", - йдеться в повідомленні.

Міліція вилучає зброю, яку залишають зловмисники, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності. Зараз її досліджують, в тому числі перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ повідомляло про смерть десяти правоохоронців під час сутичок із протестувальниками в центрі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram