ГоловнаПолітика

Кваснєвський прогнозує політичну кризу в Україні через Януковича

Екс-президент застерігає, що ситуація може легко вийти з-під контролю

Кваснєвський прогнозує політичну кризу в Україні через Януковича
Фото: Макс Левин

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський прогнозує політичну кризу в Україні до наступних президентських виборів, які мають відбутися на початку 2015 року, через неготовність нинішнього глави держави Віктора Януковича до компромісу.

Про це Кваснєвський сказав у понеділок увечері в Берліні на спеціальній зустрічі, організованій посольством Польщі в Німеччині, повідомляє польське інформагентство РАР, пише УНІАН.

"Янукович не готовий до компромісу, оскільки усвідомлює, що його долею повинна була б бути його відставка, а це з його точки зору неприйнятно", - сказав польський політик.

При цьому Кваснєвський зазначив, що досягнення компромісу ускладнює наявність трьох сторін конфлікту: влади, опозиції та представників громадянського суспільства.

"Ситуація може легко вийти з-під контролю, ми спостерігаємо все більший радикалізм і дезінтеграцію структур влади", - зазначив він.

На думку екс-президента Польщі, Янукович хоче в першу чергу виграти наступні вибори глави держави, але водночас усвідомлює можливість програшу.

"Допускаю, що до виборів 2015 року будемо мати справу з перманентною кризою, а хороші й погані новини переплітатимуться без якої-небудь істотної зміни ситуації", - сказав Кваснєвський.

Нагадаємо, раніше Верховний представник Євросоюзу з зовнішньої політики Кетрін Ештон заявила, що дії президента Віктора Януковича призвели до найглибшої політичної кризи в Україні з моменту її незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram