ГоловнаПолітика

Яценюк розповів, чому опозиція заблокувала Раду (Додані фото)

Опозиція вимагає від спікера не порушувати регламент

Опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради, оскільки спікер Володимир Рибак не реєструє проект постанови опозиції щодо роз'яснення положень рішення Конституційного Суду про політреформу.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив журналістам у кулуарах Ради, повідомляє РБК-Україна.

"Ми вимагаємо від спікера Рибака не порушувати регламент Верховної Ради. Забезпечити реєстрацію та розгляд постанови в залі. Але, враховуючи, що вони відмовляються це робити, трибуна Верховної Ради заблокована", - зазначив Яценюк.

Фото: www.facebook.com/cn.opora

При цьому опозиція вимагає від голови Рибака пояснити причини відмови реєструвати проект постанови про повернення до Конституції в редакції 2004 року.

Фото: www.facebook.com/cn.opora

На думку Яценюка, відмова реєструвати цю постанову є необґрунтованою, оскільки вона повністю відповідає всім законодавчим нормам.

"На цей момент сектор реєстрації законопроектів закритий за особистою вказівкою Рибака", - додав Яценюк.

Фото: www.facebook.com/cn.opora

Нагадаємо, опозиція вимагає повернутися до Конституції 2004 року. Однак за результатами погоджувальної ради провладній більшості та опозиції не вдалося домогтися спільного розуміння щодо підходів до зміни Конституції. Партія регіонів категорично відмовилася голосувати за опозиційний Акт про відновлення дії Конституції в редакції 2004 року та називає документ нелегітимним. Разом з тим, вчора спікер ВР Володимир Рибак заявив, що зареєструє ініціативу ОО, якщо документ подадуть до Секретаріату ВР у вигляді постанови, а не акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram