ГоловнаПолітика

Ян Табачник: "Метастази Майдану пішли по всій Україні"

Нестор Шуфрич закликає ухвалити нову Конституцію, щоб "отримати хоча б свого прем'єра до 2015 року"

Партія регіонів не контролює ситуацію в Україні, і з цим терміново треба щось робити. З такою різкою заявою виступив сьогодні на засіданні фракції Партії регіонів один з її чільних членів Ян Табачник. Про це LB.ua розповіли джерела, присутні під час обговорення

Засідання фракції відбулося сьогодні вранці перед засіданням Верховної Ради. Очікувалося, що на зустрічі "регіоналів" з'ясують деталі питання призначення майбутнього прем'єр-міністра. Однак цього не сталося.

На фракції головував Олександр Єфремов. Андрій Клюєв під'їхав за кілька хвилин до закінчення засідання. Відповідаючи на питання про те, коли можна чекати на призначення нового прем'єра, він сказав: "Я не знаю, хто це буде, але впевнений, що гідна людина". У цьому контексті Клюєв пообіцяв, що якщо питання з прем'єром вирішать до середи, цього ж дня відбудеться його зустріч із членами фракції Партії регіонів".

Крім того, на засіданні виступили кілька непересічних членів ПР, переважно з критикою ситуації, що склалася в країні, зокрема в економічній сфері. Уряд у залі представляли міністр соцполітики Наталія Королевська та міністр АПК Микола Присяжнюк.

В.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова не було. 

"Хто відповість за обвал курсу? За місяць наші люди збідніли ще на 10-20%! Але всі про це мовчать, ніби нічого не відбувається", - заявив у своїй промові старійшина ПР Юхим Звягільський.

Мажоритарник Віктор Бондар у відповідь на заяву Єфремова про те, що фракція категорично не голосуватиме за Акт Верховної Ради (що дозволяє повернути Конституцію- 2004) - закликав "регіоналів" у такому разі "протягом місяця розробити і запропонувати свій проект Конституції. Необхідно кардинально переглянути відносини та розподіл повноважень між усіма гілками влади. Особливе питання - інститут губернаторів, їх підпорядкування, наповнення місцевих бюджетів і т.ін.", - сказав Бондар. За його словами, таку роботу необхідно проводити, навіть якщо опозиція не захоче брати участь у ній. У відповідь на це Олександр Єфремов ще раз закликав колег "припинити спекуляції" і ще раз назвав Акт нелегітимним: "Юридично він абсолютно нелегітимний, і ми не повинні брати участь у тому, щоб цю легітимність йому забезпечувати".

Ян Табачник закликав фракцію зайняти активнішу позицію в питанні врегулювання ситуації в країні мирним шляхом. "Метастази Майдану пішли по всій Україні. Ми не контролюємо ситуацію в країні, і з цим терміново треба щось робити", - сказав Ян Табачник.

Ще один "регіонал" Нестор Шуфрич так само наголосив на потребі якнайшвидше ухвалити нову Конституцію: "Якщо ми хочемо отримати до 2015 року нормальну Конституцію і хоча б свого прем'єра, ми повинні це робити". Присутні на фракції депутати зазначили, що він говорив саме про прем'єра, а не про президента. "Це читалося між рядків", - сказало джерело LB.ua.

Окрім того, виступав Борис Колесніков, який так само висловився за ухвалення нової Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram