ГоловнаПолітика

Кандидатуру прем'єр-міністра у ВР сьогодні не внесуть

Партія регіонів відмовляється голосувати за опозиційний шлях повернення Конституції-2004

Кандидатуру прем'єр-міністра у ВР сьогодні не внесуть
Фото: Макс Левин

Президент України Віктор Янукович досі не вніс кандидатуру прем'єр-міністра на розгляд Верховної Ради.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел у Партії регіонів після проведення Погоджувальної ради ВР.

За словами джерела, кандидатуру голови Кабміну можуть внести в четвер, тому всіх депутатів просять бути цього дня на робочих місцях. Нагадаємо, вчора представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко заявив, що переговори з опозицією щодо можливих претендентів на посаду прем'єра завершено: ОО відмовилася від запропонованих посад. Тож на посаду голови уряду запропонують представника Партії регіонів.

Разом із тим провладній більшості й опозиції не вдалося досягти згоди щодо підходів до зміни Конституції. Партія регіонів категорично відмовилася голосувати за опозиційний Акт про відновлення Конституції в редакції 2004 року, назвавши документ нелегітимним.Водночас вчора спікер ВР Володимир Рибак заявив, що зареєструє ініціативу ОО, якщо документ подадуть до Секретаріату ВР у вигляді постанови, а не акта.

Зазначимо також, що на підтримку голосування за повернення до Конституції 2004 року тисячі людей колонами йдуть із Майдану до Верховної Ради. Свою ходу вони називають "мирним наступом" на Раду і вимагають повернути Основний закон у редакції 2004 року. Біля ВР сконцентровані збройні загони "Беркута", БТР і два водомети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram