ГоловнаПолітика

Сьогодні Рада розгляне закон про посилення гарантій незалежності суддів

У порядку денному немає жодного законопроекту для вирішення конфлікту в країні

Сьогодні Рада розгляне закон про посилення гарантій незалежності суддів
Фото: Макс Левин

У вівторок, 18 лютого, Верховна Рада України на пленарному засіданні розгляне проект закону №4135 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення окремих гарантій незалежності суддів. Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Законопроект №4135 авторства народних депутатів (Партія регіонів) Валерія Писаренка та Володимира Пилипенка "спрямований на посилення державного захисту суддів, членів їх сімей та близьких родичів з метою належного забезпечення їх безпеки та незалежності при здійсненні правосуддя".

Після цього депутати перейдуть до розгляду питання про низку тематичних парламентських слухань.

Потім Раді пропонується ухвалити законопроект №3657 про чисельність Збройних сил України.

Також на порядку денному парламенту - перейменування та встановлення меж низки населених пунктів.

Крім того, народні депутати мають розглянути проект закону №2936 про внесення змін до закону України "Про угоди про розподіл продукції" (щодо забезпечення інтересів територіальних громад, на території яких розташовані ділянки надр, переданих у користування за угодою про розподіл продукції).

Зазначимо, що в порядку денному немає жодного законопроекту, який розглядався б депутатами з метою розв'язання конфлікту в країні.

Нагадаємо, раніше лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що у Верховній Раді у вівторок, 18 лютого, має бути проголосовано постанову про повернення до Конституції 2004 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram