ГоловнаПолітика

Ештон вважає, що Росії нічого боятися асоціації України з ЄС

ЄС розуміє бажання Росії, щоб якомога більша кількість країн приєдналася до МС

Ештон вважає, що Росії нічого боятися асоціації України з ЄС
Фото: EPA/UPG

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон вважає, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом не становить загрози інтересам Росії.

"Росії нічого боятися. Її історичним, економічним і соціальним зв'язкам із сусідами ніщо не загрожує", - зазначає Ештон у своїй статті, яку публікує "Коммерсантъ".

"Незалежні дослідження підтверджують, що угода про асоціацію між Україною та ЄС, включно з угодою про створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, не матиме негативного впливу на торгівлю між Росією і Україною", - заявляє вона.

На думку голови європейської дипломатії, підприємства, які належать росіянам в Україні, також виграють від прямого доступу на внутрішній ринок ЄС.

"А якщо раптом виявиться, що зростання імпорту завдає шкоди російській економіці, то цю проблему допоможуть вирішити захисні заходи в рамках СОТ та наявних угод між Україною і Росією", - заявляє Ештон.

Очільниця європейської дипломатії наголошує, що ЄС, як і Росія, є важливим торговим партнером у регіоні, тому й пропонує країнам на схід від Євросоюзу угоду про вільну торгівлю.

Вона зазначає, що Євросоюз розуміє бажання Росії, щоб якомога більша кількість країн приєдналася до Митного союзу.

"Проте ми наполягаємо на тому, що необхідно поважати стратегічні рішення тих чи інших країн: ті держави, які можуть приєднатися до Митного союзу в майбутньому, повинні зробити це з власної волі", - наголошує Ештон.

Нагадаємо, наприкінці грудня LB.ua оприлюднив документи, які свідчать про те, що Кабмін готує Україну до вступу в Митний союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram