ГоловнаПолітика

Прокуратура Івано-Франківської області заявила про виконання "закону про амністію"

Проти активістів закрили 5 кримінальних проваджень

Прокуратура Івано-Франківської області заявила про виконання "закону про амністію"
Фото: www.facebook.com/mox.perkalaba

Прокуратура заявляє про закриття п'яти кримінальних справ проти підозрюваних у захопленні будівлі обласної державної адміністрації в Івано-Франківській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"На виконання закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" від 29 січня, прокуратурою Івано-Франківської області сьогодні закрито 5 кримінальних проваджень, які підпадають під його дію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримінальні провадження були розпочаті за фактом захоплення Івано-Франківської обладміністрації, блокування виїзду з військової частини в Калуші та блокування вулиці Чорновола в Івано-Франківську, а також вчинення хуліганських дій.

Нагадаємо, закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого.

Раніше прокуратури Запорізької, Миколаївської та Волинської областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка пообіцяв, що в рамках виконання закону від кримінальної відповідальності звільнять 268 осіб, і закон буде повністю виконано протягом місяця (до 18 березня).

У п'ятницю, 14 лютого, Рада ВО "Майдан" погодилася на умови закону про "амністію", за яким кримінальні справи проти активістів закриють після звільнення будівель органів влади та низки вулиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram