ГоловнаПолітика

Прокуратура почала закривати кримінальні справи проти активістів

У трьох областях звільнили активістів від кримінальної відповідальності

Прокуратура почала закривати кримінальні справи проти активістів
Фото: zn.ua

Прокуратури Запорізької, Миколаївської та Волинської областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Так, прокуратура Волинської області закрила кримінальне провадження за фактом блокування військової частини внутрішніх військ МВС України в Луцьку.

У Запорізькій області прокуратура своєю постановою закрила кримінальне провадження за фактом блокування проїжджої частини проспекту Леніна. Також група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення 49 осіб, підозрюваних у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень.

Прокуратура Миколаївської області, в свою чергу, закрила кримінальне провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської облдержадміністрації.

Нагадаємо, закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого. В п'ятницю, 14 лютого, Рада ВО "Майдан" погодилася на умови закону про амністію, за яким кримінальні справи проти активістів закриють після звільнення будівель органів влади та кількох вулиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram