ГоловнаПолітика

Обмін заарештованих на розблокування приміщень - необхідний крок, - Луценко

Луценко назвав обмін людей на приміщення "неприємним, але необхідним"

Обмін заарештованих на розблокування приміщень - необхідний крок, - Луценко
Фото: Макс Левин

Обмін заарештованих людей на розблокування приміщень обласних адміністрації та проїзду вулицею Грушевського в Києві є необхідним кроком.

Про це під час брифінгу на Театральній площі в Луцьку заявив лідер громадського руху "Третя республіка" Юрій Луценко, повідомляє УНІАН. "Це гангстерське рішення про обмін заручників на приміщення. Проте якщо опозиція не змогла прийняти інший закон, то звільняти людей потрібно нав'язаним нам чином. Немає нічого важливішого, ніж люди, які підтримують революцію. Бо приміщення ми ще зможемо захопити, якщо будуть люди. Але якщо не буде людей, то жодне утримування людей не має сенсу", - зазначив Луценко.

Він назвав такий обмін "неприємним, але необхідним", оскільки йдеться про кримінальні провадження близько 1800 активістів.

"Це і сигнал для десятків тисяч, які повинні знати, що найважливіше - це відчуття солідарності, взаємовиручки в наших діях. Ніхто, цілком невідомий, найпростіший людина, не буде кинутий напризволяще у в'язницях. Якщо цей сигнал буде почутий, то ми ще зможемо взяти скільки потрібно вулиць, приміщень для перемоги", - додав Луценко.

Нагадаємо, 16 лютого голова КМДА Володимир Макеєнко доповів генпрокурору Вікторові Пшонці, а також в.о. міністра внутрішніх справ Віталієві Захарченку про звільнення мітингувальниками будівлі КМДА та розблокування проїзду по вул. Грушевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram