ГоловнаПолітика

Ештон вітає звільнення КМДА та закликає закрити справи проти активістів

Кетрін Ештон закликала українську владу закрити всі судові справи проти активістів

Ештон вітає звільнення КМДА та закликає закрити справи проти активістів
Фото: Макс Левин

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон вітає звільнення протестувальниками будівлі Київської міськдержадміністрації як крок до виходу з політичної кризи в Україні і закликала українську владу закрити всі справи проти активістів Майдану.

Про це йдеться в заяві Ештон, поширеній її прес-службою.

"Я вітаю те, що за останні кілька днів для деескалації ситуації в Україні було здійснено кілька важливих кроків, що стало внеском в український вихід із нинішньої політичної кризи. Зокрема, я вітаю сьогоднішнє звільнення активістами КМДА і також кількох інших адміністративних будівель по всій країні", - йдеться в заяві Ештон.

Вона зазначила, що це важливі кроки.

"Я також вітаю, що майже всі активісти Майдану були звільнені від досудового утримання за останні дні. Я закликаю українську владу закрити всі судові справи, включно з тими, за якими люди перебувають під домашнім арештом", - додала верховний представник ЄС.

Кетрін Ештон також вважає, що такі дії мають бути негайними.

Нагадаємо, 16 лютого голова КМДА Володимир Макеєнко доповів генпрокурору Вікторові Пшонці, а також в.о. міністра внутрішніх справ Віталієві Захарченку про звільнення мітингувальниками будівлі КМДА та розблокування проїзду вулицею Грушевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram