ГоловнаПолітика

Рада у вівторок має проголосувати за повернення до Конституції-2004, - Яценюк

2010 року Віктор Янукович незаконно змінив Конституцію, вважає лідер опозиції

Рада у вівторок має проголосувати за повернення до Конституції-2004, - Яценюк
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді у вівторок, 18 лютого, мають проголосувати постанову про повернення до Конституції 2004 року.

Про це під час Народного віча на Майдані Незалежності заявив лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"У 2010 році Віктор Янукович обирався на конституційні повноваження свого попередника, президент не мав диктаторських повноважень, а народ через парламент мав вплив на владу", - заявив Яценюк.

Водночас, за словами політика, через "продажних суддів" у 2010 році Віктор Янукович змінив Конституцію, що було "спробою конституційного перевороту".

"У вівторок Верховна Рада повинна поставити на голосування постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, оскільки її ніхто не міняв - ні уряд, ні парламент, ні український народ", - додав лідер "Батьківщини".

"Чи вірю я в результативність переговорів? Практично - ні. Досить слів. Потрібні дії. Тому ніяких переговорів у кабінеті спікера Рибака. Виносимо в зал постанову і голосуємо - поіменно", - заявив Яценюк.

Раніше лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав у вівторок сформувати колони і вирушити до будівлі Верховної Ради, щоб змусити парламент повернутися до Конституції зразка 2004 року.

У неділю на Майдані Незалежності проходить 11 Народне віче.

На вічі немає лідера партії "УДАР" Віталія Кличка, який вирушив у Дніпропетровськ, і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який поїхав на Народне віче до Луцька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram