ГоловнаПолітика

Протестувальники погрожують знову зайняти КМДА, якщо не дочекаються повідомлення Пшонки

Охорона київської мерії чекає до 12:00 неділі

Протестувальники погрожують знову зайняти КМДА, якщо не дочекаються повідомлення Пшонки

Близько півсотні активістів Майдану залишаються біля будівлі Київської міськдержадміністрації в очікуванні повідомлення генпрокурора Віктора Пшонки про звільнення всіх затриманих активістів і заяви про те, що до них немає жодних претензій.

Про це повідомив комендант КМДА Руслан Андрейко, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, охорона київської мерії чекає до 12:00 неділі, коли має з'явитися заява генпрокурора, після чого керівництво Майдану має дати розпорядження остаточно покинути будівлю.

Андрейко наголосив: якщо заява не з'явиться, то мітингувальники знову займуть будівлю КМДА.

Тим часом член ради ВО "Майдан" Ігор Жданов додав, що барикади біля ЦУМу на Хрещатику і намети під КМДА залишаться.

Вранці в неділю активісти Євромайдану звільнили будівлю мерії Києва.

Голова КМДА Володимир Макеєнко заявив, що влада Києва не має ні матеріальних, ні моральних претензій до учасників акцій протесту, які протягом більш ніж двох місяців займали будівлю КМДА.

Нагадаємо, в п'ятницю Рада ВО "Майдан" погодилася на умови закону про "амністію", за яким кримінальні справи проти активістів будуть закриті після звільнення будівель органів влади і кількох вулиць.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк підтвердив, що вулицю Грушевського і будівлю КМДА звільнять, зазначивши при цьому, що Будинок профспілок, Жовтневий палац, Український дім і Майдан протестувальники залишати не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram